Michelinervaring in restaurant en bar topverdiepingen Zalmhaven

16 October 2024, 13:20 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Brian Lubking

Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, krijgt steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is een keukenteam samengesteld, dat Michelin-ervaring, passie en ambitie combineert. Het team gaat verfijnde gerechten serveren, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van voornamelijk lokaal geproduceerde ingrediënten.

Michelenervaring
Aan het hoofd van het nieuwe team staat chef kok Lars Drost. Hij werkte onder meer als souschef voor het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura (twee Michelinsterren) en vertegenwoordigde Nederland op de Bocuse d'Or, ook wel bekend als de Olympische Spelen van de culinaire wereld. Celest krijgt verder twee ervaren souschefs, Frank van Rijsbergen en Leonardo Sussi, die eveneens bij goede restaurants werkten. De drie leidinggevenden benaderden de beste en meest gemotiveerde mensen uit hun netwerk, vertelt Drost. “Dat is het voordeel als je met twee goede souschefs mag werken. Als iedereen een paar mensen meeneemt, krijg je vanzelf een sterk team dat de ambitie heeft om fantastische producten te serveren. Het concept, de locatie en onze manier van werken moeten echt wat met je doen. Je bent ambassadeur van Celest.”

Internationaal koken met lokale ingrediënten
De 32-jarige chefkok vertelt met trots over de filosofie achter Celest. Het keukenteam gaat werken met een à la carte en Celest Seasonal Menu voor het restaurant op de 58e verdieping, waar heerlijk eten en uitstekende wijnen worden geserveerd. Op de 57e verdieping bevindt zich de bar met het mooiste uitzicht over Rotterdam, waar gasten vanaf 10:00 uur kunnen genieten van een kaart die voor elk moment van de dag iets biedt. Hierop staan ook heerlijke cocktails en drankjes.

Het team serveert internationale gerechten, die voor een groot deel gemaakt zijn van lokale ingrediënten. “Bij een grote horecaleverancier koop je in wat al geoogst is. Wij draaien het om: we gaan van tevoren langs bij door ons geselecteerde leveranciers”, zo duidt Drost de werkwijze. Het menu wijzigt hierdoor constant. “We willen onze terugkomende gasten steeds verrassen. Ze proeven bij Celest alle seizoenen door onze werkwijze.”

Rotterdams concept
De lokale ambitie past helemaal bij het beleid van Magnicity, het moederbedrijf van Celest. Bij alle projecten maakt de wereldmarktleider van stedelijk toerisme op grote hoogte maximaal gebruik van lokale arbeidskrachten en ondernemers. Zelfs Celest is Rotterdams: het concept is gebaseerd op het verhaal van de wereldberoemde schrijver Edgar Ellen Poe over de Rotterdammer Hans Pfaall, die in een zelfgemaakte luchtballon van Rotterdam naar de maan reist. Hij ziet de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten; elementen die terugkomen in Celest. “Ook de gerechten zie ik als onderdeel van het concept”, duidt Drost. “Het verhaal van Hans Pfaall komt dus subtiel terug in wat wij serveren. Hoe? Dat moeten onze bezoekers zelf ervaren als wij vanaf het einde van dit jaar opengaan.” 

De definitieve openingsdatum van Celest staat nog niet vast, omdat dit afhangt af van de verbouwing. Het is wél zeker dat dit voor de feestdagen zal zijn.